Ejvor.se

0:-

På pinne!

Vill du göra riktiga cake pops eller chokladbollar doppade i choklad och strössel? Dessa ”klubbor” är en garan­terad en hit på sötsaksfesten. Fina att dekorera med och rada upp på tårtfatet eller lägga i en cellofanpåse och ge bort. 

cake pops

1 paket Ballerina kladdkaka,
50-100 g Philadelphia ost

Dekoration: 200 g Valfri choklad,
Strössel, godis eller annat pynt, 
Klubb- eller grillpinnar

Gör så här: 1) Kör kakorna i matberedare eller mixer, till smulor. tillsätt philadelphia ost. Börja med 50g, blanda. Degen skall vara mjuk men ändå fast. 2) Rulla degen till bollar i valfri storlek. lägg in dem i kylen i ca 20 min. 3) Smält chokladen i vattenbad, tag ut bollarna ur kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och tryck därefter in den i bollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa bollarna i chokladen och därefter i valfri topping.

chokladbollar

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1–2 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk vatten

Dekoration: 200 g Valfri choklad,
Strössel, godis eller annat pynt, 
Klubb- eller grillpinnar  

Gör så här: 1) Blanda ingredienserna och knåda till en smet. 2) Rulla degen till bollar i valfri storlek. Lägg in dem i kylen i ca 20 min. 3) Smält chokladen i vattenbad, tag ut bollarna ur kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och tryck därefter in den i bollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa bollarna i chokladen och därefter i valfri topping.

 

EJVORPRODUKTER:

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.